Gravida proin loreto of Lorem Ipsum. Proin qual de suis erestopius summ.

Recent Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.


Back to top

Marine is a three level home that has been skillfully designed on a sloping, narrow corner ocean side block in Cottesloe, maximising uninterrupted views out to Rottnest Island from almost every room of the home. Contemporary and minimalist in its external aesthetic, complimented by a sleek yet warm interior palette of natural stone tiling, custom cabinetry and soft furnishings, the home has been thoroughly detailed and considered by our discerning Architect and client.

 

Marine is the ultimate in lock and leave downsizing yet is capable of entertaining and short or long term stays for family and friends. The lower ground level has primarily been designed as a self-contained apartment which nestles into the natural slope of the site and is clad in bluestone panelling. It consists of two bedrooms, two ensuite bathrooms with laundry facilities, fully serviced kitchenette, two lounge areas, a wine cellar and storage.

 

The ground level features the main house, made up of two pavilions which are linked with a glazed walkway with mature frangipani trees positioned to provide shading and visual privacy. This level contains a large kitchen, scullery, dining, lounge, living room, powder room and laundry and is also the garage level of the home with ample storage and utilities room. The BBQ & Balcony area cantilevers out beyond the lower level giving it an appearance of floating above the landscape.

 

The top floor of the home contains a large master bedroom, master ensuite, dressing room and multiple balconies to take advantage of the ocean views.

 

The crisp render and associated external finishes have been carefully chosen for thermal and acoustic performance with low maintenance to suit the coastal environment. Strong cantilevered canopies respond to the need for shading from the western sun and Breezeway louvred windows feature throughout the home to maximise cross ventilation cooling from the afternoon sea breeze.  Double glazed full height Altus sliding doors retract fully into pocket cavities.

Architect

Ross McAndrew Architect